8道ACT数学练习题及解析

信息来源: 网络   发布时间:2015-08-24
摘  要:

本文为大家介绍的是8道ACT数学练习题及解析的内容,大家可以参考一下,结合之前的练习题一起练习,相信会有所收获。

关键字:

ACT数学练习题及解析,ACT数学

  下面就让小编来为大家介绍一下8道ACT数学练习题及解析的相关内容吧,大家要好好把握,认真练习,希望能够给准备ACT考试的同学带来帮助。

  Question 1: A rectangle is four times as long as it is wide. If the total area of the rectangle is 16 square inches, what is the length of the rectangle?

  (a) 2 inches

  (b) 4 inches

  (c) 6 inches

  (d) 8 inches

  (e) 16 inches

  Solution: If x is the width of the rectangle, the length is 4x.

  The area of the rectangle is x·4x = 4x2.

  4x2 = 16 and x = 2 inches.

  The length of the rectangle is 4x = 8 inches.

  Question 2: What is f(f(2)) if f(x) = x2 + 2?

  (a) 12

  (b) 26

  (c) 38

  (d) 42

  (e) 48

  Answer:

  f(2) = 22 + 2 = 6.

  f(f(2)) = f(6) = 62 + 2 = 38.

  Question3:Which of the following is a factored form of the expression 6x2 + x - 2?

  (a) (3x + 2)(2x - 1)

  (b) (2x + 2)(3x - 1)

  (c) (3x + 2)(2x + 1)

  (d) (3x - 2)(2x - 1)

  (e) (2x + 2)(3x - 2)

  Answer: 6x2 + x - 2 = 6x2 + 4x - 3x - 2 = 2x(3x + 2) - (3x + 2) = (3x + 2)(2x - 1).

  Question4: If x2 - nx - 32 = 0 when x = 4, what is the value of n?

  (a) -4

  (b) 4

  (c) 6

  (d) -2

  (e) 10

  Answer: We substitute x = 4 in x2 - nx - 32 = 0.

  42 - n·4 - 32 = 0.

  16 - 4n - 32 = 0.

  n = -4.

  Question 5: If f(x) = |x| and g(x) = x2, how many solutions has f(x) = g(x)?

  (a) 1

  (b) 2

  (c) 3

  (d) 4

  (e) 5

  Answer: The simplest way to solve this problem is to draw the 2 functions in the x, y plane.

  We find that the 2 functions intersect each other in 3 locations, at

  x = -1, 0 and 1.

  Question6: Given the list of integers: -2, 2, 0, 6, 8, 0, -5, 9, 10, 4, which of the following statements is true?

  (a) mode < median < average

  (b) median < mode < average

  (c) median < average < mode

  (d) mode = median < average

  (e) average < median < mode

  Answer: We need to rearrange the list of integers in ascending order: -5, -2, 0, 0, 2, 4, 6, 8, 9, 10. The average will be the sum of all integers divided by the number of integers, 32/10 = 3.2.

  The median will be the mean of the two middle numbers, 2 and 4, so the median is 3.

  The mode is 0, as 0 occurs the most in the list.

  The correct answer is mode < median < average.

  Question7: A vehicle runs from town A to town B at a speed of 20 miles/hour while another vehicle runs from town B to town A at a speed of 60 miles/hour. Both vehicles start their trips at the same time and the distance between towns is 100 miles. How long does it take from the time they start running to the moment they are at the same point on the road?

  (a) 1 hour

  (b) 1 hour and 15 minutes

  (c) 1 hour and 30 minutes

  (d) 1 hour and 45 minutes

  (e) 2 hours and 15 minutes

  Answer: 100 miles = d1 + d2 This is equation #1.

  It take the same time for the 2 cars to meet: t = d1/(20 miles/hour) = d2/(60miles/hour). This is equation #2.

  We solve the system of 2 equations to find d1 and d2.

  From equation #2, 3·d1 = d2.

  Then 100 miles = d1 + d2 = 4·d1, so d1 = 25 miles and d2 = 75 miles.

  The answer is t = d1/20miles/hour = 25/20 = 5/4 = 1 hour and 15 minutes.

  Question8: If x + 4y = 6 and x - 2y = 3, which of the following statements is not true?

  (a) y = 1/2

  (b) x = 4

  (c) y = 2

  (d) xy = 2

  (e) x + y = 9/2

  Answer:

  In order to find the values of x and y, we multiply the second equation by 2 and add the 2 equations:

  x + 4y = 6

  2x - 4y = 3

  3x = 12 and x = 4, y = (6 - 3)/4 = 1/2.

  y = 2 is the only equality that is false.

  以上就是8道ACT数学练习题及解析的内容,希望大家能够用心体会,更多精彩内容小编稍后为您呈现。最后,前程百利小编预祝大家在ACT考试中取得好成绩。

您还可能关注:

托福考试荣获92分铸就留学梦想

前程百利出国考试高分保障体系

雅思从6分到7分汗水浇铸成功

百利大师兄,留学考试百事通!随时在线答疑,咨询出国留学、出国考试全方位解答,更有免费托福模考评分+讲解,免费微课!微信号:bailiedu2015,快快添加吧! 百利天下考试
分享到:
  • 01-01
  • 01-01
  • 01-01
  • 01-01
  • 01-01
  • 01-01
  • 01-01
  • 01-01
  • 01-01
  • 01-01