本文为大家介绍的是ACT阅读题型之NOT或EXCEPT题的内容,大家可以参考一下,以便帮助大家更加充分地备考。
ACT阅读题型,ACT阅读
在前面小编已经为大家简单介绍了ACT阅读常考的十种题型,今天小编将详细为大家讲解其中的NOT或EXCEPT题,希望能够帮助大家更加充分地了解这类题型,并掌握相应的解题技巧,下面一起来看一下吧。
一、题目特点
NOT或EXCEPT题主要是让考生从四个选项中找到与原文信息不符或者文章中没有对应信息的选项。
二、提问方式
①Which of the following statements does NOT describe one of ...?
②Which of the following question is NOT answered by information in the passage?
③Which of the following is NOT an accurate description of the passage?
④According to the passage,X believed that Y should include all of the following EXCEPT:
⑤The passage establishes that X and Y have all of the following traits in common EXCEPT:
三、选项特点
在这种题型中,选项一般都是列举短语、词组或者句子。选项在原文中的对应信息有时候在一个自然段中,有时分布在整篇文章中。对应信息分布在某一个自然段中的题目比较简单,对应信息分布在整篇文章中的题目用时会较长、较难。
四、答题思路
①确定题目或选项中的关键词。
②利用关键词回原文定位每个选项的对应信息。
③仔细看题目,题目要求找文中没有提到的信息,不要忽略题目中的NOT或EXCEPT,并确定所选的选项是全文中没有(NOT/EXCPT)提到的。
④四个选项对应的信息可能分布于整篇文章或者某一个段落。
五、真题解析
在为大家介绍完理论基础之后,小编结合历年真题为大家讲解一道这种类型题,下面一起来练习一下吧。
For historians looking to collaborate, Google Docs, provides free, webbased word processor, spreadsheet and database software. It allows documents to be accessed and edited by multiple users simultaneously: historians in different universities researching the same topic can write up joint articles on their findings. Google Wave and Google Buzz are two new messaging and social networking tools that enable real-time conversations online.
Google Docs, can provide historians with all of the following EXCEPT:
A.a free, web-based word processor.
B.a free, web-based spreadsheet.
C.a free, web-based social networking tools.
D.a free, web-based database software.
答案解析:从第一句话中可以找到“Google Docs, provides free, webbased word processor, spreadsheet and database software. ”A,B,D都是Google Docs的功能。
在原文中“ Google Wave and Google Buzz are two new messaging and social networking tools”可以看出web-based social networking tools是Google Wave and Google Buzz的功能,所以答案选择C。
关于ACT阅读题型之NOT或EXCEPT题的内容小编就为大家介绍到这儿,相信现在经过理论和真题的练习已经对这种题型有了更进一步的了解,接下来小编将为大家介绍其他题型,大家拭目以待吧。最后,百利天下小编预祝大家在ACT考试中取得好成绩。
您还可能关注:
上一篇:ACT阅读题型之人物性格特点题
下一篇:ACT阅读题型之段落大意题