本文为大家介绍的是ACT阅读题型之推理题的内容,大家可以参考一下,以便帮助大家更加充分地备考ACT阅读考试。
ACT阅读题型,ACT阅读
在前文中小编已经为大家介绍了常考的十种ACT阅读题型有哪些,今天小编将细致为大家讲解推理题这种题型,以便帮助大家掌握更多的答题技巧,下面一起来看一下吧。
一、题目特点
推理题主要涉及的内容不是文章直接阐述的信息,而是作者强烈暗示的信息。做这种类型的题目时,大家要注意两点:
第一、考生需要正确理解原文;
第二、在理解原文信息的基础上进行合理的推断,体会作者的言外之意,并保证你的推断在文章中有据可寻,但是不要想得太多。
相对于其他题型来说,这种类型的题目有一定难度。
二、答题要点
①正确理解原文信息。
②依据原文信息,合理推断,逻辑上不要有太大跳跃。
三、提问方式
①It can most reasonably be inferred that ...
②It is reasonable to conclude from the passage that...
③The author indicates that...
④In line X,the author most likely means that...
四、真题解析
在为大家介绍完理论知识之后,小编结合历年真题为大家讲解一道这种类型题,以便帮助大家更好的吸收,下面一起来练习一下吧。
Even if China does not (yet) have a credit-fuelled housing bubble, the fact that property prices in Beijing and Shanghai are beyond the reach of most ordinary people is a serious social problem. The government has not kept its promise to build more low-cost housing, and it is clearly worried about rising prices. In an attempt to thwart speculators, it has reimposed a sales tax on homes sold within five years, has tightened the stricter rules on mortgages for investment properties and is trying to crack down on illegal flows of foreign capital into the property market. The government does not want to come down too hard, as it did in 2007 by cutting off credit, because it needs a lively property sector to support economic recovery. But if it does not tighten policy soon, a full-blown bubble is likely to inflate.
It can reasonably be inferred that if the Chinese government does not tighten policy soon, the housing bubble:
F.may inflate.
G.might disappear.
H.will become worse.
J. will be better in China.
解析:从题目可以看出这道题为推理题。而且从文章最后一句话可以得出正确答案“But if it does not tighten policy soon, a full-blown bubble is likely to inflate.”所以正确答案选择F.
关于ACT阅读题型之推理题的内容小编就为大家介绍到这儿了,相信现在大家已经对这种题型已经有了更深刻的了解,更多精彩内容小编稍后为您呈现。最后,百利天下小编预祝大家在ACT考试中取得好成绩。
您还可能关注:
上一篇:ACT阅读题型之细节题
下一篇:如何根据ACT考试成绩选择学校